Zomerretraites 2020

VIER JE ZIELZICHT ZOMER in Drenthe – Voeding voor je Ziel

Jouw innerlijke reis om weer thuis te komen bij jezelf  waar je je ware essentie weer mag her-inneren.

onthaasten, ontdekken en genieten op een van de mooiste en meest rustige plekken in Nederland – Meeuwenveen in Havelte –  tijdens een spirituele vakantie.

Met Bert van Rijnberk en Corine Verdijk

De retraite geeft je de mogelijkheid stil te staan, te reflecteren, de balans op maken en je opnieuw te verbinden met wat het meest wezenlijk voor je is. Ervaar hoe fijn deze offline retreat is, een digitale detox gebaseerd op het principe van geen telefoon, wifi, internet, tv, pc of andere digitale middelen.

Deze retraite behoort tot een van de mooiste weken van mijn leven. – José

Lopen op blote voeten door het gras, in de zon, lieve mensen, stilte, eerbied en respect, mooie muziek, inspiratie, lekker stoeien en hartelijk lachen, dansen, tekenen en doen waar je zin in hebt, keuze: ik ga van deze retraite genieten! Gezien worden, de ruimte krijgen en zomaar blij zijn! – Yvonne

zomerweek 1 – 17 tm 20 juli – Relatieweekend – nog plek

zomerweek 2 – 21 tm 24 juli – Bezinnings Retraite (vol)

zomerweek 3 – 10 tm 13 aug – Bezinnings Retraite – nog plek

Zin om deel te nemen en te koken met deelnemers én reductie? Hobbykoks gezocht 

Begeleiding Bert van Rijnberk en Corine Verdijk

Bezinningsretraite

Een zomerretraite om te genieten, bij te tanken en thuis te komen bij je zelf, met alle ruimte voor verdieping en spirituele groei. In contact met je ware natuur. Vanuit dat liefdevolle, krachtige en heldere Zelf zal je weer kunnen dealen met alles wat op je pad verschijnt. Deze retraite is geschikt voor mensen mét en zonder ervaring op het gebied van retraites of meditatie.

Deze retraite biedt …

Vooral rust en ruimte en een fijne tijd voor jezelf in de stille natuur (3,5 ha). Verder stilte- en geleide meditaties, lichaamswerk, massage, satsang, stiltemomenten, mindful samenzijn, muziek, mantra zingen, dans, opstellingenwerk, ruimte om elkaar te ontmoeten, te delen, te lachen, lekker eten, kampvuur, wandelen, schrijven, lezen, persoonlijk onderzoek, alleen of samen.

Zomer-retraite in Drenthe

Een zomer-retraite betekent rust en ruimte voor jezelf, reflecteren op betekenis en balans in je dagelijkse bestaan. Ervaren van contact met jezelf en in de ontmoetingen met anderen. Spirituele groei en verdieping.

Tijd voor jezelf om uit te rusten, te helen wat om aandacht vraagt en om terug te keren naar innerlijke rust en balans. Deze retraite, met meditatie, satsang, beweging en ontspanning is een uitnodiging om speels en wezenlijk onderzoek aan te gaan betrekking tot jezelf en je omgeving; betekenisvolle groepssessies en voldoende vrije ruimte voor jou om even helemaal niks te hoeven, momenten om te wandelen, te rusten, te genieten van de plek, de natuur, het samenzijn en het op jezelf zijn.

Voor mij  heeft deze retraite ervoor gezorgd dat ik weer een beetje van mezelf ben gaan houden. Ik kan beter voelen wat ik zelf wil in mijn leven. Elke dag denk ik nog wel een moment terug aan de retraite en pluk er elke keer weer nieuwe vruchten van. – Ruben

Locatie en verblijf

Verblijf op 1- of 2-persoonskamer in “Meeuwenveen” te Havelte, Drenthe. Een prachtige en unieke plek, aan de rand van bos en heide.

Goed bereikbaar, ook per OV. We halen je op vanaf station Meppel.

Genieten van de stilte, van deze mooie plek, de zuivere buitenlucht en de rustige natuurlijke omgeving. Bekijk de foto’s van deze bijzonder locatie waar de Zielzicht retraite plaatsvindt.

Inademen, uitademen, bijtanken

Deze retraite kun je zien als een moment van inademen, uitademen en bijtanken. De plek, het programma en de persoonlijke begeleiding helpen je tijdens deze spirituele vakantie om bij jezelf naar binnen te gaan en te voelen hoe het met je is en te weten wat je nodig hebt. Door stiller en aandachtig te worden ontspan je en kun je ruimte ervaren. Zo kom je in contact met je natuurlijke ritme en ervaar je hoe het is om zo bij jezelf en anderen te zijn.
Vanuit het contact met jezelf kijk je met nieuwe ogen naar je leven en wie en wat daarin voor jou belangrijk is.

Contact, ontdekken, spiegelen, liefdevol, confrontaties, afleren, durven, transformatie. Zomaar wat woorden die in me opkomen als ik terugdenk aan mijn Zielzicht Retraite.

Doelstelling is om nieuwe energie en inzichten op te doen, je toe te vertrouwen aan je innerlijke wijsheid en om momenten van flow en verbinding te ervaren. Even stil staan om te voelen hoe het met je is, wat je werkelijk wil en wat je eerstvolgende stap kan zijn. Je bewustzijn van wat er aan de orde is neemt toe. Je komt thuis bij jezelf.

Verbinden met je gevoel

We helpen je te verbinden met je gevoel, je diepere wensen en je hogere weten. Het bijzondere is dat je daar niet extra je best voor hoeft te doen maar dat het veel meer gaat over loslaten, over contact maken met je natuurlijke stroom en dat je ervaart hoe je je kunt laten leiden door je innerlijke stem.

Je mag gewoon zijn zoals je bent waarbij alles er mag zijn. We doen dat door individueel en samen af te stemmen in het hier en nu. Door zonder oordeel te luisteren naar wat zich aandient. Door te ontspannen, te delen, te voelen, stil te zijn en liefdevolle aandacht te geven en ontvangen. Zo kan je een persoonlijk thema op een speelse en veilige manier onderzoeken. Je kunt zaken weer een plek geven door te verwerken en los te laten. Zo ontstaat ruimte voor het nieuwe in je leven.

zomer-retraite bij Zielzicht | zielzicht.nl

Mindfulness is de basis, met liefdevolle open aandacht. Gewoon zijn met wat er is, zonder oordeel, met aandacht, mildheid en acceptatie. We werken met visualisaties en meditatie, zacht lichaamswerk, stilte en dynamische interactie.

Alles over de zomer-retraite

Het dagritme van de retraite: Het dagritme is opgebouwd uit de volgende elementen: bezinnen, bezielen en ontspannen.We beginnen de dag, tot 9.30 uur, vanuit stilte. Je kunt hier meer lezen over het dagritme.

zomer-retraite bij Zielzicht | zielzicht.nl

Deelnemers: Er is plek in deze retraite voor ca. 12 – 14 deelnemers zodat er daadwerkelijk ruimte is voor een ieder en voor elkaar. Ruimte voor dat wat om aandacht vraagt. Er ontstaat een natuurlijk ritme en een nog niet voor te stellen samenhang en verbinding.

Ervaringen van deelnemers

Ben je benieuwd wat eerdere deelnemers over de zomer-retraite van Zielzicht zeggen? Lees ervaringen van deelnemers aan deze en andere retraites.

Praktische informatie

Data: zie bovenaan deze pagina

Tijden:
aanvang dag 1 om 15.30 uur, einde laatste dag om 14.30 uur.

Begeleiding: De zomerretraites worden begeleid door Bert van Rijnberk en Corine Verdijk

Prijs: Particulieren betalen € 565,-  voor retraitebegeleiding en het volledig verzorgde verblijf (alle maaltijden, dranken, fruit etc.).

Verblijf:  toeslag 1-persoonskamer € 45,-

Als ZZP-er is het tarief  € 695,- all-in (exclusief BTW). Bij bedrijfsdeelname is het tarief € 995,- (exclusief BTW).

Aanmelden klik hieronder

images

Meer informatie

Voor vragen die je nog hebt kun je kijken bij de veelgestelde vragen, bellen met 06 1584 2381 (Bert) of gebruiken maken van het contactformulier. Je kunt ons ook ontmoeten op een introductiebijeenkomst in Nieuw Bergen (L):  deze introductiebijeenkomst over de retraite is zonder verdere verplichtingen.