Retraite

Klaprozen_400De retraites zijn op dit moment helaas niet mogelijk door maatregelen van de overheid.

Zielzicht Retraites op bijzondere locatie in Drenthe  – Voeding voor je Ziel 

Deze retraite is onthaasten, ontdekken en genieten op een van de meest rustige plekken in Nederland – in Havelte.

Jouw innerlijke reis om weer thuis te komen bij jezelf  waar je je ware essentie weer mag her-inneren. 

Ervaringen van deelnemersReviews

Deze retraite behoort tot een van de mooiste weken van mijn leven. – José

Lopen op blote voeten door het gras, in de zon, lieve mensen, stilte, eerbied en respect, mooie muziek, inspiratie, lekker stoeien en hartelijk lachen, dansen, tekenen en doen waar je zin in hebt, keuze: ik ga van deze retraite genieten! Gezien worden, de ruimte krijgen en zomaar blij zijn! – YvonneBegeleiding: Bert van Rijnberk en Corine Verdijk

Hobbykok gezocht: Wil je deelnemen met korting en ook hobbykok zijn in de retraite? lees hier meer

Onthaasten, ontdekken en genieten tijdens de Zielzicht-retraite. De retraite geeft je de mogelijkheid stil te staan, te reflecteren op je leven, de balans op maken en je opnieuw te verbinden wat het meest wezenlijk voor je is. Ervaar hoe fijn deze offline retreat is, een digitale detox gebaseerd op het principe van geen telefoon, wifi, internet, tv, pc of andere digitale middelen.

“Ik wil jullie laten weten dat ik me zó veel prettiger voel dan voor de retraite. Ik voel me zachter en krachtiger. Dat voelt zó fijn, ik voel het meer stromen dan ik me ooit kan herinneren!” 

In contact met je ware natuur tijdens je Zielzicht Retraite: vanuit dat liefdevolle, krachtige en heldere Zelf zal je weer kunnen dealen met alles wat op je pad verschijnt. Deze retraite is geschikt voor mensen mét en zonder ervaring op het gebied van retraites of meditatie.

De retraite biedt …

Persoonlijk onderzoek naar thema’s die leven, rust en ruimte in de stille natuur en de mogelijkheid voor het deelnemen aan stilte- en geleide meditaties, lichaamswerk, satsang, stiltemomenten, mindful samenzijn, muziek, mantra zingen, dans, opstellingenwerk, ruimte om elkaar te ontmoeten, te delen, te lachen, lekker eten, kamp- of haardvuur, wandelen, schrijven, lezen, persoonlijk onderzoek, alleen of samen. En bovenal niks moeten maar vooral rust en ruimte en een fijne tijd voor jezelf.

Tijd voor jezelf om de balans op te maken, te helen wat om aandacht vraagt en om terug te keren naar innerlijke rust en balans. Deze retraite is een uitnodiging om speels en wezenlijk onderzoek aan te gaan met betrekking tot jezelf en je omgeving. Een retraite om te genieten, bij te tanken en thuis te komen bij jezelf, met alle ruimte voor verdieping en spirituele groei.

Locatie van de najaarsretraite in Havelte (Drenthe) | Zielzicht

Rust en ruimte voor jezelf, reflecteren op betekenis en balans in je dagelijks bestaan. Ervaren van contact met jezelf en in de ontmoetingen met anderen.

Door werkelijk contact maken met je binnenwereld zal je ook in staat zijn contact te maken met je omgeving en de ander. Wees daarin niet streng voor jezelf. Word maar zacht en heb jezelf lief: ‘it’s enough to be on your way’

“Lieve mensen, delen en stilte, eerbied en respect, mooie muziek, inspiratie, lekker stoeien en hartelijk lachen, dansen, tekenen en doen waar je zin in hebt, keuze: ik ga hier van genieten! Gezien worden, de ruimte krijgen en zomaar blij zijn!” – Yvonne

Lees meer ervaringen van deelnemers aan een van de retraites van Zielzicht.

Schermafbeelding-2016-03-14-om-12.01.56Locatie en verblijf

Verblijf op 1-, of 2-persoonskamer in Meeuwenveen te Havelte.

Goed bereikbaar, ook per OV. Er is een pendelmogelijkheid tegen vergoeding.

Genieten van de stilte, van deze mooie plek, de zuivere buitenlucht en de rustige natuurlijke omgeving.

Inademen, uitademen, bijtanken

Deze retraite kun je zien als een moment van inademen, uitademen en bijtanken. De plek, het programma en de persoonlijke begeleiding helpen je om bij jezelf naar binnen te gaan en te voelen hoe het met je is en te weten wat je nodig hebt. Door stiller en aandachtig te worden ontspan je en kun je ruimte ervaren. Zo kom je in contact met je natuurlijke ritme en ervaar je hoe het is om zo bij jezelf en anderen te zijn.

Locatie van de najaarsretraite in Havelte (Drenthe) | Zielzicht

Voor mij  hebben deze dagen ervoor gezorgd dat ik weer een beetje van mezelf ben gaan houden. Ik kan beter voelen wat ik zelf wil in mijn leven. Elke dag denk ik nog wel terug aan de retraite en pluk er elke keer weer nieuwe vruchten van. 

Doelstelling is om nieuwe energie en inzichten op te doen, je toe te vertrouwen aan je innerlijke wijsheid en om momenten van flow en verbinding te ervaren. Even stil staan om te voelen hoe het met je is, wat je werkelijk wil en wat je eerstvolgende stap kan zijn. Je bewustzijn van wat er aan de orde is neemt toe. Je komt thuis bij jezelf.

Locatie van de najaarsretraite in Havelte (Drenthe) | Zielzicht

Verbinden met je gevoel

We helpen je te verbinden met je gevoel, je diepere wensen en je hogere weten. Het bijzondere is dat je daar niet extra je best voor hoeft te doen maar dat het veel meer gaat over loslaten, over contact maken met je natuurlijke stroom en dat je ervaart hoe je je kunt laten leiden door je innerlijke stem.

Je mag gewoon zijn zoals je bent. We doen dat door individueel en samen af te stemmen in het hier en nu. Door zonder oordeel te luisteren naar wat zich aandient. Door te ontspannen, te delen, te voelen, stil te zijn en liefdevolle aandacht te geven en ontvangen. Zo kan je een persoonlijk thema op een speelse en veilige manier onderzoeken. Je kunt zaken weer een plek geven door te verwerken en los te laten. Zo ontstaat ruimte voor het nieuwe in je leven.

Contact, ontdekken, spiegelen, liefdevol, confrontaties, afleren, durven, transformatie. Zomaar wat woorden die in me opkomen als ik terugdenk aan mijn Zielzicht-retraite.

Alles over de retraite

Het dagritme Het dagritme tijdens een retraite is opgebouwd uit de volgende elementen: bezinnen, bezielen en ontspannen. 

We zijn in een groep van ca. 12 – 14 deelnemers zodat er daadwerkelijk ruimte is voor een ieder en voor elkaar. Ruimte voor dat wat om aandacht vraagt. Er ontstaat een natuurlijk ritme en een nog niet voor te stellen samenhang en verbinding.

Eten en drinken We eten lekker, gezamenlijk en vegetarisch. Er wordt gekookt door en met onze eigen kok. We zijn zelfvoorzienend, zorgen samen voor tafeldekken, afruimen e.d. De kosten voor eten en drinken zijn inbegrepen in de prijs van de retraite. Gezien het karakter van de retraite kiezen we er voor om geen alcohol te gebruiken door leiding en/of deelnemers.

Praktische informatie

Data: Retraites worden weer gepland wanneer mogelijk

Tijden:
aanvang dag 1 om 15.30 uur, einde laatste dag om 14.30 uur.

Begeleiding: De zomerretraites worden begeleid door Gideon Bert van Rijnberk en Madonna Corine Verdijk

Prijs: verschillend afhankelijk van de periode – zie betreffende pagina’s.

Aanmelden klik hieronder

images

Meer informatie

Voor vragen die je nog hebt kun je kijken bij de veelgestelde vragen, bellen met 06 1584 2381 (Bert) of gebruiken maken van het contactformulier