Work to be done

Veel relaties zijn vaak zoals we in deze tijd omgaan met materie: we willen dat het als nieuw blijft voelen en als iets stuk is en de garantieperiode is voorbij bestellen we gewoon een nieuwe, liefst op internet. Vaak ook nog heel goedkoop en voldoende keuze. En binnen een dag valt het op je mat. De vreugde is groot zolang je niet verleid wordt door een nieuwer model of een upgraded version.

In vroegere dagen had men het vakmanschap om iets wat stuk is te repareren. Minder afval en een diepe buiging voor dat wat er tijden voor je was en nu even buiten werking. In diepe relaties is dat ook aanwezig. Een conflict is dan een mogelijkheid van de beoefening van liefde, van heelwording en groei.

Verschillen zijn de kans spiritueel te groeien en je persoonlijkheid te slijpen op zoveel aspecten als geduld, inlevingsvermogen, verdieping, compassie, toewijding. Zoveel aspecten dat je uiteindelijk in deze diepe relatie zo veelzijdig bent geslepen als een diamant en je lief ook. Omarm de verschillen maar en open je voor de schatkist van de echte verdieping voorbij de strijd, geborgen in de tijd.