Het wonder van liefde

De belangrijkste relatie, op die met jezelf na, is de relatie met je liefdespartner. We komen de ander niet bij toeval tegen. De klik die we ervaren is de magische energie van de aansluiting van de ander bij dat wat je ziel en persoonlijkheid exact op dat moment nodig hebben om te kunnen groeien. Alle opgebouwde onbewuste patronen en leegtes vragen erom om aangeraakt te worden, getransformeerd te worden en te worden gevuld.

Ruzie en conflict zijn de ultieme vormen waarin we kunnen oefenen met een zacht hart vol mededogen; ervaringen waarin we ons ego en pijn kunnen overstijgen. Het vallen in de oude gewoonte van verdediging en strijd zal net zo lang plaatsvinden tot de onderliggende pijn alleen nog maar verlangt naar zachtheid van binnen uit. Kwetsbaarheid wil ontvangen worden en je ziel zal juist in je liefdesrelatie op zoek zijn naar die ontvankelijkheid, die warmte en openheid.

Daar waar je als kind je had te voegen naar de onredelijkheid van het familiesysteem, van papa of mama; is je partner de mogelijkheid om dat van binnen uit te repareren, te laten smelten en helen. Daar waar je als kind werd terechtgewezen, gevraagd je te voegen verlang je nu naar de omhelzing van alles in jou, ook de imperfecties en weeffoutjes die mogen worden hersteld.

En mocht het jullie samen niet meer lukken te groeien dan is het loslaten van je partner geen zwakte maar een erkenning dat jullie twee zielen de reis hebben gemaakt tot daar waar het in liefde mogelijk was. Een buiging vanuit de ziel is gewenst voor de lange reis die de ander en ook jijzelf aan het maken bent en voor het lot dat jullie een tijd lang verbond. Wees niet alleen bedroefd maar zie de pijn ook als weten dat er nog stukken zijn die verder getransformeerd mogen worden waarbij je op zoek mag gaan naar ‘the next level’. Jouw liefde voor de ander is jouw liefde voor jezelf en het universum dat alle tekorten wil aanvullen door de heilige verbinding van de partnerrelatie. Dat is het wonder van liefde.