Gedachten loslaten

Elke gedachte zoekt een mens om te kunnen bestaan. Het is aan jou om te besluiten welke gedachten je wilt toestaan je te bezoeken of te bezitten. Als je onbewust en bangig openstaat zonder onderscheid te maken geef je ruimte aan zieke en ondermijnende gedachten. Je grootste opponent zijn dan de gedachten die je toelaat.
 
De meest voorkomende gedachten zijn die gedachten die veronderstellen dat anderen van alles van je zouden vinden. Dan stop je met helemaal vrij te kunnen bewegen en je impulsen te volgen die je leven de moeite waard maken. De misvatting is dat je zo belangrijk bent dat mensen steeds met jou bezig zouden zijn. Je bent natuurlijk het centrum van het universum maar dat zijn we allemaal dus daarin ben je vooral voor jezelf en voor je eigen denkwereld van belang.
 
Gedachten zijn de basis voor je leven. Ze hebben de neiging de realiteit te willen vormen zoals je denkt. De realiteit echter is vrij en ruim en geeft je vooral kansen te spelen, te leren en lief te hebben. Er is geen enkele gedachte nodig om je door het leven te laten dragen en te kunnen vertrouwen op de goedheid van het universum.
 
Wanneer je weer eens bang bent of je down voelt, realiseer je dan dat je ruimte hebt gegeven aan belemmerende gedachten die niets met jouw werkelijkheid te maken hebben. Gebruik dan bewust je adem om alle gedachten uit te blazen en alleen vrije en alomvattende liefde in te ademen. Dan kan je je laten dragen door een levenssstroom waar gedachten geen enkel vat meer op je hebben en waar je je mag laten verrassen door schoonheid, verbondenheid en een tomeloze vrijheid. Dan kan je weer spelen met wie je maar wil, waar je maar wil en hoe je maar wil.
 
Laat alle gedachten maar waaien, geef ze mee aan de wind, ze doen er niet toe.