Het is tijd

Je leven wacht niet op je tot je heel bent, genezen of in balans bent. Waar wacht je nog op? Je hoeft niet anders te zijn of te worden dan hoe je nu bent. Je bent er nu klaar voor.

Je hoeft niet te wachten tot aan welke voorwaarde dan ook voldaan is. Er is geen ‘als dan..’.
Je leven is nu, dit uur en nog exacter: deze seconde. In het besef van je eigen tijd van leven mag je nu gaan voor waar het werkelijk over gaat; het is meer dan ok de navelstreng eindelijk door te knippen met alles en iedereen die je tegenhield om helemaal je eigen weg te volgen en te gaan, wie het ook is; papa, mama, geliefde, ex, kind, baas, vriend, vriendin of wie – of wat – dan ook.

Meer bewijs dat je nodig bent kan je niet krijgen; jij bent nu hier! En alleen jij weet wat je te doen staat. Je hoeft nooit meer unieke momenten en kansen te laten passeren.

Dus in wat je ook doet, doe het nu, doe het met overgave; die van jou. Ben je ziek; wees zo ziek als je bent zodat de genezing haar werk kan doen. Ben je alleen; voel je alleen zijn en daaronder je verlangen naar jouw en jullie samen zijn. Wacht niet langer tot een ander een stap zet. Er is tijd te verliezen tot je beseft dat je nu al niet meer hoeft te wachten met maximaal voor jezelf te gaan zorgen alsof jij je eigen engel bent.

Want weet je; dat is ook zo. Alleen jij kent jou zó goed, alleen jij bent al je hele leven bij je en zal je nooit verlaten, zelfs niet na dit leven. Alleen jij houdt zoveel van je dat het pijn doet, dat je er boos en verdrietig van bent.. en zo verlangend. Alleen jij weet dat je altijd hebt gedaan wat je kon ook al ging het niet altijd precies zoals je had gehoopt dat het ging.

Engelen kennen geen tijd en hebben alle tijd want er is alleen maar nu. En in dit nu hoef je nooit meer te wachten. Omhels jezelf en zeg het maar hardop, zachtop, fluisterend of schreeuw het uit. Zeg het de hele dag, zegt het deze seconde, als engel in je eigen oor, je eigen hart, galmend tot in de diepte van je ziel:

HET
IS
NU
MIJN
TIJD