De juiste vraag

Hoe komt het dat ik zo verhard ben, dat ik zo weinig ruimte in mijzelf ervaar?

Dat doet er niet toe, het maakt niet uit of je op je 3e van je fiets gevallen bent en dat je papa of mama je toen niet hebben opgeraapt en getroost. Het doet er niet toe dat je gepest bent of tekort hebt ervaren. Je verleden zal je niet verder helpen. Je begrip over de oorzaak zal je geen richting geven.

Maar wat zal me dan wel helpen?

De juiste vraag is niet ’waarom ben ik zo verhard?’. We hebben de neiging terug te kijken maar je antwoord ligt niet in je verleden.

Maar hoe dan wel?

Richt je op wat je wil in plaats van wat je niet meer wil. Stel jezelf de vraag ‘Hoe word ik zacht en ruim?’

Ah. ik word al zachter alleen al door me die vraag te stellen.

Kijk niet om lief mens, maar richt je op je volgende stap en alles in het universum zal je ondersteunen om die ook te kunnen zetten.