De ziel is vrij

Wanneer je slaapt is je ziel vrij. Vrij van het rusteloze lichaam, het eeuwige denken, de onrustige emoties.

De ziel moet wennen om zich te verankeren in een lijf. Het is zo tegen de vrije natuur van de ziel in. Vrij van ruimte en tijd heeft je ziel zich aan jouw leven toegewijd. 

Daarom slapen babies zoveel. De ziel wil zich wel voegen maar haar ware aard is op geen plaats gebonden. Wanneer je ziel meer gewend is aan dit nieuwe kleine leven kan ze het verdragen en meer in verbinding zijn.

Wanneer je bewustzijn in verwarring is, is je ziel er los van. Wanneer je trekt naar onzekere gevoelens, wanneer je je niet lekker voelt lijkt je ziel een ommetje te maken. 

Niet zij maar jij bent feitelijk even ‘weg’. 

Nodig de ziel uit en ze is tot je beschikking. Je psyche kan er niet tegenop. De helderheid die je overvalt wanneer je verbonden bent met je ziel maakt de ruimte rustig. 

Je ogen staan aanwezig. Je aanwezigheid vult de kamer. Je hoeft niets te doen en toch kan ieder wezen zich aan je laven.

Je ziel is vrij en jij kunt haar zien als je voertuig. Het schip waarop je vaart zonder wie je zeker zal verdrinken. Ze is de adem die de duistere wolken uit je hoofd wegblaast. Ze is de zachte geoliede hand die je voorhoofd kust en je ogen weer zacht doet worden.

Weet dit, laat alle kennis los want je ziel is niet geïnteresseerd in 1001 nutteloze feitjes. Kom in lijn met je ziel en ze zal je leiden naar de plek van vrede, van diep weten, van liefde. 

De plek is hier, daar waar je nu bent. De ziel zal de plek reinigen en je behoeden in te haken op elk gedoe wat niet van waarde is.

Word maar stil, maak maar plaats, in de stille ruimte zal de ziel je bezoeken en je uitnodigen haar te volgen naar de grootste vrijheid die je ooit zult kennen.

Geef je over aan de ziel.

DE ZIEL IS VRIJ