Jaartraining Leven in vrijheid

Leven in vrijheid
Programma, locatie en data
Begeleiding
Inschrijven en kosten

Begeleiding door Bert van Rijnberk met co-begeleiding van Corine Verdijk.

De jaartraining is opgezet om de prachtige waarden en levenswetten door te geven die in onze retraites worden aangeraakt. We vinden het wezenlijk dat deze inzichten geleefd en gedeeld mogen worden. Daarin willen we als begeleiding de levenskunst voorleven en pogen het voorbeeld te zijn van bewust zijn en verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen gedrag.

Relatie van de begeleiders versus jou als leerling

Binnen de jaartraining werken we vanuit een veld van vertrouwen, openheid en contactvol samenzijn. Leerlingen willen zich laten spiegelen en zijn bereid te leren en naar zichzelf te kijken. Gevoelens van ongenoegen zijn bespreekbaar. Juist in die momenten zitten ook de pareltjes en komen de doorbraken tevoorschijn.
In het dagelijks leven zijn juist dit soort emoties regelmatig aan de orde en daarom zijn deze emoties, onder welke omstandigheid dan ook, de beste onderzoekstukken. Hier ligt ‘het goud’ begraven. Jouw goud, jouw diepe zielsverlangen.

Wanneer je persoonlijke ontwikkelingsstappen in je leven zet, zal je leven veranderen.

Om het contact tussen leerlingen onderling en de begeleiders betekenisvol aan te gaan schrijft iedere leerling vooraf een persoonlijke brief aan zichzelf, de andere deelnemers en begeleiders. In deze brief omschrijf je wat jou beweegt, wat je verlangens zijn en wat je van het traject, van de begeleiding en van jezelf wenst.

Zo stap je er helemaal in en geef je je bereidheid om te ontdekken en vertrouwen te geven aan jezelf, elkaar, aan ons als begeleiding aan de leermethode en -inhoud van de jaartraining.

Je bent heel welkom,
Bert en Corine


Bert van Rijnberk

‘Mijn begeleiding zie ik als de bedding en de ruimte waarbinnen het wezenlijke zich kan ontvouwen. Zo werk ik het liefst; samen ontdekken wat weer geraakt mag worden door essentie. Mijn eigen ontwikkeling liep via TM,  Intuïtieve ontwikkeling, yoga, systemisch/opstellingenwerk, integrale psychologie (Itip), joodse mystiek, zang, drama, course of miracles, mindfulness en spiritueel begeleiderschap. Mijn weg gaat over transformatie, over woorden die alles zeggen en over momenten die niet in woorden zijn uit te drukken.’

Bert  is schrijver, retraitebegeleider, levenscoach en meditatieleraar.
Dagelijks zijn inspiratieteksten van Bert te volgen op Facebook.

Publicaties Het antwoord ben jij ~ Je innerlijk kompasDe weg naar huis

Door de stem van mijn hart te volgen komen juist die mensen, situaties en omstandigheden op mijn pad die bijdragen aan de uitdrukking van mijn ziel in dit bestaan. 


Corine Verdijk

‘Helderheid, werken vanuit stilte, ruimte en bewustzijn, is me gegeven. Dit combineer ik met enthousiasme, gedrevenheid hartstocht, optimisme en betrokkenheid. Ik heb gevoel voor humor, ben eerlijk, krachtig én kwetsbaar.’

Corine voelt liefde voor lichaam, geest en psyche en is verbonden met alles wat de natuur te bieden heeft. Ze is intuïtief en gebruikt de magische kracht van haar handen. Ze werkt graag met vrije expressie met behulp van o.a. zacht lichaamswerk, zingen en bewegen. Ze houdt van (aan)raken en geraakt worden en de verborgen waarheid achter weerstand.

‘Mijn wens is om vertrouwen in het leven uit te dragen, naar ieder die dit vertrouwen in zijn of haar leven ook wil ervaren’

Leven in vrijheid ~ Programma, locatie en data ~ Begeleiding ~ Inschrijven en kosten